EFT Nederland
De Stichting EFT Nederland is in maart 2009 opgericht door een aantal therapeuten die zeer enthousiast waren (en zijn!) over emotionally focused therapy (EFT). Doelstelling is de verspreiding en ontwikkeling van EFT in Nederland. Het idee is om EFT door het bieden van training en het bieden van een platform voor therapeuten in Nederland en Vlaanderen, de plaats te geven die het in onze ogen verdient.

Dat betekent:
  • Goed bekend onder vakgenoten zodat er bij passende problematiek adequaat kan worden verwezen
  • Voldoende beschikbaarheid aan goed opgeleide EFT -therapeuten
  • Therapeuten zijn laagdrempelig en gemakkelijk vindbaar voor cliënten.

Onze missie bevat verdere uitbreiding en verfijning van het Emotionally Focused Therapy (EFT) model door onderzoek naar het proces en de resultaten. Een ander aspect van onze missie is het versterken van het publieke bewustzijn over het belang van sterke relationele banden en de rol die EFT hier in kan vervullen.

Lees meer... 

CBS Cijfers over echtscheidingen

Tijdelijke daling uitgesproken echtscheidingen in 2009
In 2009 heeft de Nederlandse rechter 31,7 duizend huwelijken ontbonden. Dit zijn er iets minder dan een jaar eerder, toen er 32,9 echtscheidingen werden uitgesproken. De daling is tijdelijk, want in het eerste halfjaar van 2010 is het aantal echtscheidingsprocedures weer toegenomen.

Afschaffen flitsscheiding leidt in 2009 niet tot meer scheidingen
Het afschaffen van de flitsscheiding per 1 maart 2009 en de recessie hebben vorig jaar niet tot meer echtscheidingen geleid. In de eerste helft van 2010 lag het aantal uitgesproken echtscheidingen echter 8 procent hoger dan een jaar eerder.

Lees meer...

Schilderen als therapie
Schilderen is rustgevend, meditatief, ontspannend en het brengt je bovenal geheel terug bij jezelf. Schilderen over jouw eigen leven, schilderen over je grote en kleine problemen in het leven brengen werkelijk vaak oplossingen, inzichten en verlichting... Hoe raar het ook klinkt, heb je een probleem, verdriet, of gemis? Zet het op doek en je zult zien dat deze zaken een plek krijgen, zo niet geheel tot een oplossing komen of verdwijnen.

Lees meer…..